Waalwijk 1 Nederlands Kampioen Goalball 2015!

Door Sebastiaan Hermans, speler team Waalwijk 1

Op 9 mei 2015 vond in het ‘pittoreske’ Emmeloord het Nederlands Kampioenschap Goalball 2015 plaats. Het was een tering-eind rijden, maar het was de moeite waard! Waalwijk 1 streed met zeven andere teams om de felbegeerde titel. Het team bestond uit Kim, Adriaan, Marcel, Jeroen en ondergetekende. Ook William, onze coach, leidsman, chauffeur, mediator
en gids in het duister was uiteraard ook van de partij.

Bij gebreke van Belgische teams hadden we onszelf al als één van de kanshebbers op de titel aangemerkt, maar dat het zo gemakkelijk zou gaan, had ik toch niet verwacht. In de voorronde werden Hercules 2 (16 – 6), GVUZ (11 – 4) en Haag’10 (11 -1) van het tapijt geveegd. In de halve finale moesten we het opnemen tegen Hercules 1. De hoop op een spannende wedstrijd was na enkele minuten al vervlogen. Binnen de kortste keren keek Hercules tegen een haast onoverbrugbare achterstand aan en kort na de rust heeft Waalwijk 1 de teller op 12 – 2 gezet, waardoor een voorsprong van 10 doelpunten werd bereikt en de wedstrijd een voortijdig einde kende.

Alleen de finale bleek een echte wedstrijd. Van Haag 88 hadden we in de competitie al twee keer nipt verloren en we wisten dat zij net zo gebrand waren op de titel als wij. De wedstrijd ging gelijk op en er werd in verhouding tot de eerder gespeelde wedstrijden door beide teams zeer weinig gescoord. Het feit dat we ons consequent aan de speciaal op deze tegenstander toegesneden speeltactiek hebben gehouden en veel geduld hebben bewaard, heeft ons uiteindelijk de overwinning (4 – 1) gebracht.

Een meneer in een net pak (naar verluidt de plaatselijke wethouder van sport) reikte de prijzen uit. De titel ging dus naar Waalwijk 1! En dat hebben we gevierd met slagroomtaart en bier. Een niet alledaagse combinatie, maar in de feeststemming van dat moment smaakte het prima. Komend seizoen zullen we de titel met verve verdedigen.