Familie en vriendentoernooi 2016

Op zaterdag 3 september 2016 vond in Sporthal De Zeine te Waalwijk het Familie- en Vriendentoernooi van Goalball Vereniging Waalwijk plaats. Het is alweer de zevende editie van dit mooie evenement waarbij onze (goalball)vrienden, familie en geïnteresseerden kennis kunnen maken met deze toch wel indrukwekkende sport. De onervaren deelnemers hebben tijdens het toernooi in het veld kunnen ervaren hoe het is om zonder enige vorm van zicht (met een donkere skibril op) een zeer fysieke sport te beoefenen. In totaal deden er 12 teams mee uit Nederland, België, Frankrijk en Italië bestaande uit ervaren, iets minder ervaren en onervaren goalballers. De teams waren ingedeeld in een A en een B klasse. Na een korte goalballdemonstratie, waarin alle belangrijke wedstrijdregels aan bod
kwamen, en de officiële opening is het toernooi van start gegaan in twee zalen. Er werd flink en fanatiek gegoalballd door alle spelers. De strijd was goed te merken in de beide zalen waar het tijdens de wedstrijden doodstil moet zijn… anders hoor je de bal (met belletjes erin) niet! Tussen de wedstrijden door was er volop gelegenheid om naar elkaars wedstrijden te kijken via de tribunes in de zalen of met elkaar in de kantine bij te kletsen en de ervaringen uit te wisselen. Elk team speelde vijf wedstrijden in de A of de B klasse.

Aan het einde van deze geslaagde Familie en Vrienden goalballdag was er de
prijsuitreiking. De medailles waren voor de beste drie teams uit beide klassen. Daarna keerde iedereen moe maar voldaan weer huiswaarts.

Meer weten over goalball of onze goalballvereniging? Kijk op:
www.goalballwaalwijk.nl, www.goalball.nl of facebook: goalball vereniging Waalwijk. Ook op Youtube: goalball

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *