Oliebollentoernooi Nijmegen

Op maandagochtend 30 december vond in Nijmegen het jeugd “Oliebollen” toernooi plaats in het ROC gebouw naast het station waar de Nijmeegse goalballvereniging Vocasa wekelijks traint.

Er hadden zich 5 teams aangemeld met kinderen tussen de 9 en 14 jaar jong. Allemaal lekker enthousiast begonnen zij aan een sportieve en spannende dag want je wilt eigenlijk best winnen… Het winnende team van vorig jaar “De Oliebollen” was ook aanwezig om hun eigen titel te verdedigen. Goalball Vereniging Waalwijk had ook een team, de Knalpotten, bestaande uit 5 meisjes. Waaronder 3 dochters van leden van onze vereniging en twee
vriendinnen.

De eerste wedstrijd was meteen al tegen “De Oliebollen” en dat was best een zware pot. De dames deden enorm hun best maar helaas verloren zij deze wedstrijd met 10 punten verschil. De Knalpotten moesten even op gang komen en hebben zich goed hersteld. Er werden spannende wedstrijden gespeeld, ook met winnend resultaat.

Er waren enthousiaste toeschouwers aanwezig, je mocht je eigen fans meenemen. Natuurlijk waren er veel ouders bij die hun kinderen aanmoedigden (tussen de wedstrijden door) en als het mocht. En er waren oliebollen, koffie, thee en andere lekkernijen verkrijgbaar.

Na een spannende halve finale tussen de nummers 3, 4 en 5 zijn onze Knalpotten als 3e geëindigd! En de zinderende finale tussen “de Oliebollen” en “ de Appelflappen” werd na een verlenging van 3 minuten wederom gewonnen door “de Oliebollen”!

Er werd nog een mooie teamfoto gemaakt en iedereen kreeg nog een leuk presentje mee naar huis. Tot volgend jaar zullen we maar zeggen. Het was een superleuke dag voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *