Goalball is super vet!

Goalball, dat is de leukste, coolste, meest flitsende teamsport die er is voor blinden en slechtzienden. Ook goedzienden kunnen deze sport beoefenen want met de geblindeerde skibril ben je allemaal even blind.

Mijn naam is Kim Vugts-Mebius (44 jaar jong) en ik ben vanaf mijn geboorte al slechtziend. In mijn jeugd heb ik graag gedanst en jazz ballet/aerobics gedaan. Tot ik mijn man leerde kennen en in contact kwam met goalball. In 1990 gingen we verhuizen naar Waalwijk. Daar ontstond in 2008 het idee om een goalballvereniging op te richten.

Onze goalball vereniging Waalwijk bestaat nu 5 jaar en van het begin af aan ben ik nauw betrokken bij de club. Inmiddels ben ik secretaris. Beheerder van de site www.goalballwaalwijk.nl en op Facebook Goalball Vereniging Waalwijk. Daar zet ik wekelijks een kort verslag van de training op.

We trainen nu elke woensdag avond twee uur lang en elke keer leer je er weer wat bij. Kom een keer ervaren hoe het is en vrijblijvend meedoen.
Goalball is een heel veelzijdige sport. Er komen heel wat aspecten bij kijken zoals:

  • concentratie (waar is de bal?)
  • communicatie (waar is mijn medespeler?)
  • kracht (de bal hard kunnen werpen)
  • techniek (hoe werp je het beste/hardste?)
  • verdedigen (liggen als een blok)
  • souplesse (snel opstaan en achter de bal aan)
  • oriĆ«ntatie (waar ben ik?),
  • zelfvertrouwen (ik kan dit!)
  • goed luisteren naar wat er gezegd wordt (instructies opvolgen)
  • snelheid (de 10 seconden regel)

Sinds begin 2011 maak ik ook deel uit van de Nederlandse damesselectie. Dat is natuurlijk een hele eer. Wat een ervaring als je internationaal gaat! Over de hele wereld wordt dezelfde super sport goalball gespeeld.
Sinds kort ben ik mede beheerder van Facebooksite Goalball.nl en ik zit in de werkgroep Mediacommunicatie goalball. Het C-EK goalball voor heren is net achter de rug. De berichten op Facebook en Twitter @GoalballNL komen via ons in de media en ook op de site www.goalball.nl.

Op 5 oktober start de competitie Optelec league 2013. Onze vereniging neemt met twee nieuw samengestelde teams deel. Ik heb er heel veel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *